Pandémia ! ?

A COVID–19-világjárvány a SARS-CoV-2 vírus által a COVID–19 elnevezésű betegséget okozó pandémia.

A járványhoz tartozó aggályokra, veszélyekre, intézkedésekre, konspirációs elméletekre, stb nem fogok kitérni, ismertek. De, sajnos ez a járvány és minden ami jött vele nagyban keresztülhúzta terveinket, eseménytervünk, legalább is egy része, füstbe ment terv lett.

Még nem tudjuk mennyi időt kell várni, hogy ismét, összeverődve mint a madarak vándorlás előtt, együtt túrázzunk valahol, vagy együtt ünnepeljünk valamit is. És amúgy is úgyanúgy nem. Megváltozott bennünk valami, kicsit ipohonderek lettünk, kicsit gyanakvók, kicsit kétkedők, lehet kicsit pesszimistábbak is? De hiszen a természetszerető ember a természetjárásból nyeri erejét és optimizmusát, feltőltödik benne, erőt kap a közösségétől. Merem azt hinni, hogy a vele való találkozás segít majd beállni az új kerékvágásba és megtalálni újra egyensúlyunkat.

Járt utat járatlanért el ne hagyj, mondja a népi közmondás, de ha ez igaz lenne akkor Columbus (vagy inkább Amerigo Vespucci) sem fedezte volna fel Amerikát. Lehet az ösvény ugyanaz, de maga az út, az utazás sosem lesz ugyanaz.

Útra fel! Egyelőre csak lélekben.

Üdvözlettel,

Sipos Árpád

Ez a weboldal sütiket használ. Bizonyos sütikre a webhely megfelelő működése érdekében van szükség és ezeket nem lehet megtagadni, ha erre a honlapra kíván ellátogatni.