Aranyosszék eddig nem ismert arca

Kedves túratársak,

   A Tordai EKE fotó projektet hírdet meg "Aranyosszék eddig nem ismert arca" címmel.

Célunk Aranyosszéket megörökíteni a turista szemszögéből, pontosabban a turista fényképezőgépének lencséje által, olyan kilátókról, helyszínekről, ahova többnyire csak turista bakanccsal lehet eljutni, ahonnan ritkán készül kép Aranyosszék településeiről, szimbólikus és szép helyeiről.
   A készült képekből válogatni fognak egy albumba amelyet Várfalva község fog kiadni.  Az első három legjobb képet díjazni is fogjuk - erről többet a következő értesítésben.

Kérelmek:
- a kép Aranyosszék területén készüljön;
- minimum 6 megapixel (3072x2048px);
- legtöbb 5 kép / személy;
- a képek mellé kis leírást kell mellékelni, arról, hogy mi látható rajta;
- meg kell jelölni a GPS koordinátákat;
- a képeket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni (nem a csoport e-mailre!);
- beküldési határidő 2020. augusztus 31.

Gy.í.k.:
- Lehet-e telefonnal fényképezni?
- Igen, a mai telefonok jó mínőségű kamerákkal rendelkeznek, amennyire teljesítik a fenti kérelmeket, használható a telefon is. Itt csak arra kell ügyelni, hogy a fénykép tárgya jól látható/kivehető legyen, avagy optikai közelítés helyett fizikailag kell a célmezőt megközelíteni.
- Hogyan mentsük le a GPS koordinátákat?
- A GPS koordinátákat a telefon esetén beállíthatjuk az fotó/GPS engedélyezésnél (“Store Location in Pictures” vagy “Geo-tag Photos” - Android), Androidon ajánlom a GPS Status applikációt, a koordinátákat lejegyezhetjük akár papírra, vagy Garmin készülék esetén lementhető egy adott pont koordinátája. Garmint lehet kérni Tordai Jenőtől a fotózás idejére.
- Nem tudok elküldeni 3 képet egy e-mailben, miért?
- Lehet túl nagy egyszerre, ekkor lehet akár külön-külön küldeni, vagy file transfer szolgáltatással elküldeni (wetransfer.com, wesendit.com).
- A beküldött képek legyenek egy, vagy több helyszínről?
- Lehetőleg több helyszínről, ami nagyobb lefedettséget biztosít, de lehet egy helyszín is amennyiben más szögből és helyről volt fotózva. Ez utóbbi esetén valószínű csak egy lesz kiválasztva az albumba vagy a díjazáshoz.
  A fotóvadászat során lehet kisebb csapatokban túrázni, vagy egyénileg, de mindenképp ajánljuk a jelen helyzet által követelt egészségvédelmi szabályok betartását. 
 
További információk az elérhetőségek által, Tordai Jenőtől vagy Sipos Árpádtól.

Ez a weboldal sütiket használ. Bizonyos sütikre a webhely megfelelő működése érdekében van szükség és ezeket nem lehet megtagadni, ha erre a honlapra kíván ellátogatni.