Téli sportok, sítalpon

A Tordai EKE eme túrája általában az év legrövidebb hónapjában, februárban kerül sor. A rendezvény hosszú hétvégének számít, péntektől vasárnapig, általában Kisbánya-havason, a szállás pedig Flavius Pâc panziójában, amelyet csapatunk meg szokott tölteni, esténként főleg hanggal és vidámsággal. Persze ez a rendezvény is időjárás függő, de amennyiben sízni a régi vagy a Buszkáti pályán nem lehet, még mindig érdemes a környék ösvényeit bejárni, hiszen a tél sokszor tündéri tájat rejt a turista számára.

Kisbánya szinte egyforma távolságra van Tordától és Kolozsvártól is. Az utakat aránylag jó állapotban találjuk, téli időben azért érdemes vigyázni a kanyargós szerpentineken.

A téli sportok királya, a síelés szerelmesei a régi pályán minden pályatípusból kapnak egy picit, mindkét oldalról fenyvessel körülvéve, sokan kedvelik is ezért. Sajnos a nem megfelelő adminisztráció ugyanabban az állapotban tartja, mint ahogy a 80-as évek elején megépítették. Az Alpin menedékházzal szemben levő oldalban a gyerekek is élvezhetik a havat, hiszen ott szánkázni lehet, de még palacsintát és körtöskalácsot is találunk az útmenti bódékban.

Innen kb. 5 km-re találjuk az "új" Buszkáti sípályát, amely fiatalabb és székes felvonóval rendelkezik, ezért a kezdők és a kényelmesebbek ezt a pályát kedvelik. Itt több, különböző nehézégű és hosszúságú pályát találunk. A nyílt tetőn az idő szeszélyeinek vagyunk kitéve, illetve a felvonót is, nagy szél esetén, biztonsági okokból leállítják, de tiszta időben gyönyörű kilátásban lehet részünk odafenn. Drágább mint a régi pálya, viszont modernebb szolgáltatásban van részünk.

Tehát, Kisbánya-havason mindenki talál igényeinek megfelelő szórakozási, sportolási, mozgási lehetőséget.

A téli túra szervezéséért Nagy István felel, elérhetősége a itt.


Galéria az eseményről:

Kisbánya 2020

Kisbánya 2020

Kisbánya 2020

Nőnapi - családi túra

Kedves túratársak,

Szeretettel meghívunk a szokásos Nőnapi, illetve családi túránkra. A rendezvényre március 7-8. hétvégén kerül sor a Tordai EKE csegezi házánál, illetve a túra vasárnap a Székelykő vagy a hidasi kőbánya irányában lesz. Az időjárás függvényében a program módósulhat.

Megkérünk minden érdeklődőt jelentkezzen Sipos Árpádnál március 4-ig.

Szeretettel várunk!

 * * *

Amint hírdetve volt, megtartottuk a Nőnapot Csegezben. Ezen 26-on vettek részt, ebből 10 hölgy, 4 gyerek és egy tucat férfi. Déltől kezdtünk gyülekezni és a közös estebéd után a hölgyek egy kis műsort, meg köszöntőt hallhattak, illetve a közösen megvásárolt csokrokat, képeslapot és ajándékot, sorhúzással osztottuk ki. Vagyis a férfiak rendre kihúzták egy hölgy nevét a csomóból és annak adták az ajándék csomagot. Az ide tartozó kis ajándék veder egy vicces gyűjtemény a hozzá tartozó "felhasználási utasítással". A hölgyek örömmel és mosollyal fogadták az ajándékot, és a nevetés sem maradt el a humoros köszöntő során. 


 

Az ajándékozást az elmúlt évek alatt készült fotók mustrálása követte és a hozzájuk tartó emlékek felidézése.

 

Hogy a gyerekek ne unatkozzanak tábortűzet gyűjthattak, persze felügyelet alatt. Lentről felnőtt, fenntről a mókus leste, hogy mi történik a tűzhely körül.

 

A nőnap bulival folytatódott este későig. A tervezett vasárnapi túra sajnos az hátrányos időjárás miatt elmaradt, így legtöbben még szombat este hazamentek, csak haton maradtak Csegezben vasárnap reggelre. Egy kis sétát tettünk a faluban csepergő esőben, de így is mókussal, ritka madarakkal és őzekkel találkoztunk, majd rendet tettünk a házban és mi is elbúcsúztunk.

Hóvirág, medvehagyma túra

Mikor? 2020. március 21-22.

Hol? Torockó.

Ki szervezi? Albert Ferenc 0756 514 688

 

Aranyosszék - túrautvonal

Mikor? 2020. április 25-26.

Hol? Székelyrákos-Várfalva.

Ki szervezi? Tordai Jenő

A várfalvi polgármesteri hivatal és a Tordai EKE közös kezdeményezése, mely az aranyosszéki falvakat körbejáró útvonalat akarja feltárni és kialakítani a természetjárók számára.

E cél a faluturizmust és a természetjárás hagyományát igyekszik fentartani, fellendíteni.

Tavaszi közmunka és majális

Mikor? 2020. május 1-3.

Hol? Csegez - Tordai EKE ház és unitárius parókia.

Ki szervezi? Nagy István

Minden ház körül vannak teendők, így a mi kis menedékházunk körül is. Karbantartás, takarítás, fűnyírás, mindenkinek jut egy kis tennivaló.

Ugyanakkor a munkát meg is kell ünnepelni, ha már május elseje, így nem maradhat el a szokásos Csegez-Székelykő túra, meg egy kis flekkenezés.


 

    A SARS Cov2 sajnos elhalasztotta az év elején betervezett közmunkát és a majálist, így a közmunkára csak június 6-án került sor. Alább láthatók az ekkor készült fényképek egy része.

 

Ez a weboldal sütiket használ. Bizonyos sütikre a webhely megfelelő működése érdekében van szükség és ezeket nem lehet megtagadni, ha erre a honlapra kíván ellátogatni.